UGT i CCOO fan una crida a la mobilització massiva per lluitar contra la desigualtat laboral

Els sindicats exigeixen a les formacions polítiques l'adopció de mesures efectives per combatre la discriminació 

Els sindicats CCOO i UGT s'han sumat a la manifestació convocada aquest 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la dona. Les dues entitats han fet una crida a la mobilització massiva per lluitar contra la desigualtat entre homes i dones en el món laboral i han exigit al Govern i a les formacions polítiques que adoptin mesures efectives per combatre la discriminació existent en tots els àmbits.

Representants de CCOO i UGT han llegit un manifest per la igualtat real i pels avanços en drets. Prop de 300 persones s'han manifestat a la plaça de l'Olivar per reclamar l'equiparació en les condicions de treball, per fer front a la desigualtat salarial i per denunciar l'absència de mesures que garanteixin la conciliació i la corresponsabilitat de la vida personal, laboral i familiar.

"Hem d'avançar en l'eliminació de les violències masclistes, garantint l'estricte compliment de les mesures acordades en el Pacte d'Estat contra la violència de gènere", ha exposat la portaveu d'UGT, Xisca Garí. De la mateixa manera, ha afirmat Garí, s'han de reforçar i garantir els instruments i recursos de vigilància, control i sanció per al compliment del principi d'igualtat en l'àmbit laboral.

Respecte a l'àmbit escolar, Garí ha destacat que el canvi s'ha d'iniciar a partir d'una base educativa i ha proposat que s'incloguin matèries amb perspectives de gènere des del col·legi fins a la universitat. "La societat no pot progressar així, s'està prescindint de mitja part de la societat i demanem que aquesta igualtat sigui real i efectiva en l'àmbit educatiu", ha declarat la portaveu d'UGT.

Per la seva banda, la responsable d'Acció sindical i Polítiques Socials de CCOO, Eva Cerdeiriña, ha insistit en la necessitat d'adoptar polítiques dirigides a aconseguir la representació paritària en els òrgans de decisió del conjunt de les estructures socials i econòmiques de la societat.

Les dues representants han assenyalat que les discriminacions s'han vist agreujades durant aquests anys com a conseqüència de la crisi i ara sorgeixen moviments reaccionaris que tenen com a objectiu prioritari eliminar els avanços aconseguits. "Els nous masclistes volen retallar la protecció a les víctimes de violència de gènere. Aquest dia de vaga és una bufetada a tota aquesta gent reaccionària", ha declarat la representant de CCOO.

"Hem de lluitar perquè l'Estat aprovi el Conveni Internacional sobre l'eliminació de la violència i l'assetjament en el món del treball", ha afegit Cerdeiriña.

Des d'UGT i CCOO també han reiterat la seva denúncia per la inacció governamental d'Europa davant el drama que pateixen les dones i les menors, que en molts casos són víctimes d'abusos i violacions, que han fugit dels seus països en conflicte, cercant refugi o asil.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF