UGT i CCOO exigeixen que es garanteixi el poder adquisitiu dels pensionistes

UGT i CCOO s'han concentrat avui a Palma davant l'Institut Nacional de la Seguretat Social per exigir al govern central la derogació de la reforma de les pensions de 2013

UGT i CCOO s'han concentrat avui a Palma davant l'Institut Nacional de la Seguretat Social per exigir al govern central la derogació de la reforma de les pensions de 2013 i la inclusió en els propers Pressupostos Generals de l'Estat de garanties perquè s'actualitzin segons l'IPC real.

La protesta de Palma s'ha sumat a les convocades a les principals ciutats de l'Estat i té l'objectiu de reivindicar que "les concessions" del govern central a diversos grups polítics per "salvar" els PGE "són insuficients".

La secretària de Polítiques Socials i Igualtat d'UGT, Xisca Garí, ha manifestat que les mesures que el govern acorda amb Ciutadans i PNB són "un pegat insuficient que no garanteixen el manteniment del poder adquisitiu dels pensionistes més enllà de 2018 i 2019".

"Exigim que els comptes de l'Estat incorporin el caràcter retroactiu de l'increment de les pensions des de gener de 2018 i una fórmula de revaloració que inclogui una clàusula de revisió per pagar les pujades una vegada que s'estableixi l'IPC anual definitiu", ha manifestat Garí.

Per part seva, la secretària general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO, Rafaela García, ha insistit que les protestes són "per les pensions d'avui i per les de demà".

"Volem pensions dignes i treballs dignes per a la joventut. Nosaltres ho tenim mig arreglat, però els que venen darrere no. La guardiola de les pensions era uns doblers que eren nostres, no demanam res que no ens pertanyi. Les pensions privades són una estafa", ha subratllat García.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF