Intercepten una pastera amb 17 migrants a Portocolom i a la zona de Cala Murada, a Manacor

La Guàrdia Civil ha activat un dispositiu de recerca amb helicòpter i patrulles per terra per mirar de localitzar més persones

La Delegació del govern espanyol ha informat aquest divendres que s'han localitzat 1 migrants més a Mallorca. La Guàrdia Civil ha interceptat 12 ocupants d'una pastera  a la zona de la carretera de  Portocolom  a Felanitx, i altres cinc persones a Cala Murada, a Manacor, lloc on s'ha trobat l'embarcació amb la qual viatjaven.

En aquests moments hi ha activat un operatiu de recerca amb l'helicòpter i patrulles per terra per mirar de localitzar més migrants. La Delegació del govern espanyol ha assenyalat que són xifres provisionals i que hi podria haver més detencions.

Amb l'arribada d'aquesta nova pastera ja són 17 les embarcacions que han arribat aquesta setmana a les Balears, 15 de les quals a Mallorca i dues a Formentera. El nombre de migrants localitzats entre aquest dimarts i aquest divendres ja ascendeix a 258. Amb aquestes xifres  les Balears sumen des de principi d'any un total de 51 pasteres amb més de 650 migrants. Cal recordar que durant tot el 2019 varen arribar a les Illes un total de 41 embarcacions i 507 migrants. Una xifra molt superior a la de l'any 2018, quan es localitzaren 119 migrants i l'arribada de 17 pasteres. 

Rècord en l'arribada de pasteres a les Balears en un dia: 13 amb 204 migrants

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF