Enbreu
Societat 04/06/2013

Troben restes humanes al gimnàs del detingut a Bilbao

Oskar Bañuelos
2 min
Troben restes humanes al gimnàs del detingut a Bilbao

BilbaoMestre xaolín

L'Ertzaintza ha trobat bosses amb restes humanes que podrien correspondre a una o diverses persones al gimnàs d'arts marcials Zen4, del carrer Màxim Aguirre de Bilbao, i al pis del seu propietari, Juan Carlos Aguilar, un conegut mestre xaolín que diumenge va ser detingut com a autor de les presumptes tortures que mantenen en estat de coma Ada, una jove nigeriana que exercia la prostitució. Aguilar, de 47 anys i molt conegut a Bilbao per ser un habitual de les televisions, hauria confessat a la policia ser també l'autor de l'assassinat d'una altra prostituta la setmana passada. El cadàver, segons el seu propi testimoni, hauria estat esquarterat. De fet, l'Ertzaintza investiga les restes humanes trobades davall el tatami del gimnàs i, segons sembla, també en el seu domicili. Bussos rastrejaven ahir el fons de la ria, a l'altura de Deusto, seguint les indicacions del detingut.

Alerta d'un testimoni

El cas es va destapar diumenge a primera hora de l'horabaixa, quan una vianant va observar com un home arrossegava pels cabells una dona fins a l'interior del gimnàs. La testimoni va comunicar el fet a l'Ertzaintza. Després de tirar la porta a terra, els agents van descobrir que l'agressor tenia retinguda la dona en una habitació reduïda. La víctima estava inconscient, fermada amb brides i amb signes evidents d'haver estat torturada.

En roda de premsa, els responsables de l'Ertzaintza van reconèixer que les restes es trobaven en bosses, però "no estaven ocultes i es podien trobar" i que caldrà esperar els resultats científics per "determinar el nombre de cadàvers als quals poden pertànyer".

Pistes als contenidors

La recerca de més pistes va portar la policia, la mateixa nit de diumenge, a retirar els contenidors d'escombraries dels voltants de l'establiment esportiu, situat al centre de Bilbao, per inspeccionar-los.

Cotxes policials van escortar els camions de fems fins a un apartat de l'abocador de Castrejana, on agents de la policia científica van investigar durant hores si contenien més restes humanes.

stats