El Suprem no admet el recurs contra la sentència que concedeix la llicència de comerç a les Fontanelles

És la resposta al recurs presentat pel Govern balear amb l'objectiu de preservar la zona 

El Tribunal Suprem ha decidit no admetre el recurs de cassació que va presentar el Govern de les Balears contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes que concedia la llicència de comerç al projecte de les Fontanelles, segons ha informat IB3 Ràdio aquest dilluns.

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) va desestimar el passat juny de 2018 retirar la suspensió cautelar de llicències lligada a l’aprovació inicial del Pla d’equipaments comercials de Mallorca (Pecma). La decisió responia a la petició que va fer Unibail Rodamco Palma, l'empresa promotora del centre comercial de les Fontanelles (Palma). 

Segons la decisió judicial, els magistrats no creien que la suspensió aprovada pel ple del Consell el desembre del 2017 concorrés en contra de la normativa. Ara, el Tribunal Superior avala aquesta posició amb la decisió de no admetre el recurs de cassació presentat pel Govern balear. 

Avui dia només es permeten els equipaments comercials de fins a 2.500 metres quadrats a les zones 1, 2 i 3 que marca el pla. Per a les zones 4 i 5, aquest límit se situarà en els 700 metres quadrats. En qualsevol cas, la presentació de l'Estudi d'Implantació Comercial serà obligatòria a l'hora de sol·licitar una llicència. 

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF