Troben coronavirus en un 1,4% dels sanitaris sense símptomes de Son Espases

L'estudi fet amb 227 professionals també en detecta un 5% amb anticossos

La Conselleria de Salut ha presentat el resultat d'un estudi en el qual han participat 227 professionals de Son Espases amb l’objectiu de conèixer l’impacte del Sars-CoV-2 entre els treballadors. Tres han donat positiu a les proves que confirmaven la presència de coronavirus, un 1,4% del total, i 11 han presentat anticossos a la sang, un 5%. El cap de Medicina Interna, Javier Murillas, ha assegurat que, segons les dades d'aquest estudi,  els portadors sense símptomes no tenen un paper rellevant en la transmissió de la infecció entre els professionals. Murillas també ha comentat que els tres sanitaris han estat apartats de la feina.

La directora mèdica de l’Hospital Universitari Son Espases, Carmen Sanclemente, ha assenyalat que aquest un cribratge s'ha duit a terme "per veure què ens podríem trobar". Els sanitaris s'han sotmès tant a proves de serologia per veure si tenien anticossos com a proves de detecció del virus a la faringe. Sanclemente ha recordat que es controlaran tots els sanitaris.

El cap de Medicina Interna, Javier Murillas, ha afirmat que aquest estudi és indicatiu de la possible situació dels sanitaris, però que no és possible extrapolar-la a tota la població balear. Murillas assegura que per conèixer l’impacte del Sars-CoV-2 en els habitants de les Illes cal esperar el resultat de l'estudi serològic en el qual participaran 5.000 illencs.

Així serà l'estudi sobre immunitat al covid-19 que es farà a 5.000 illencs

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF