Les Balears arriben als 755 casos de coronavirus i sumen 26 morts

Hi ha 95 contagis nous i quatre persones més han perdut la vida

El Ministeri de Sanitat ha informat que 95 persones més han donat positiu a les proves del coronavirus a Balears, cosa que significa que la xifra total arriba al 755 contagis, un augment similar al d'aquest dijous, quan es varen registrar 98 contagis la xifra més alta des que es va iniciar la crisi del coronavirus. D'altra banda, la Conselleria ha confirmat la mort de quatre persones més amb coronavirus a les Illes i la xifra total de persones contagiades per aquest virus que han mort a l'Arxipèlag s'eleva a 26.

Segons ha informat la Conselleria de Salut a través d'un comunicat, tres homes que havien donat positiu per SARS-CoV-2 varen morir aquest dijous a l’Hospital Universitari Son Espases. Un d’ells tenia 70 anys i patia diverses patologies cròniques; l'altre tenia prop de 80 anys i era també un pacient pluripatològic, i el tercer tenia més de 80 anys i malalties prèvies. Pel que fa a la quarta víctima, que ha mort aquest divendres, Javier Arranz, portaveu del comitè autonòmic malalties infeccioses de les Illes Balears ha informat que es tracta d'un home de 56 anys, que ha mort a Son Espases, i del qual no disposen informació de si tenia patologies prèvies

Els tres pacients que han mort aquest dijous formaven part de la població de risc, ja que e l 59,2% del total de morts són pacients masculins de més de 60 anys. Cal recordar, a més, que en casos amb patologies prèvies, el virus avança més ràpid i és més mortal.

El Ministeri també ha comunicat que a Balears 67 persones ja han superat la malaltia i han estat donades d'alta.

Espanya

El Ministeri de Sanitat ha elevat fins a 64.059 els casos de coronavirus a tot l'Estat i fins a 4.858 les víctimes mortals. Així, en les darreres 24 hores n'hi ha hagut 7.871 casos nous, amb un augment del 14%, i 769 morts més, un 18,8% més que dijous. Tot i que continuen augmentant els infectats i les víctimes mortals, la pujada del nombre positius es va frenant lentament.Pel que fa a les persones que estan ingressades a les Unitats de Cures Intensives (UCI), la xifra s'eleva fins a 4.165, un 13% més que ahir. La dada positiva és que a tot l'Estat ja s'han curat 9.357 persones. Es tracta d'un augment molt significatiu, del 33,3%.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF