Tres metges de l'Hospital de Manacor denuncien un pacient per agressió i amenaces

El COMIB també es personarà com a acusació particular

Tres metges de l'Hospital de Manacor han denunciat un dels seus pacients per agressió, insults i amenaces, segons ha informat el Col·legi de Metges de les Illes Balears (COMIB) en un comunicat. Els fets es varen produir el passat dilluns 7 de gener, després d'una intervenció quirúrgica a un pacient, que es va desenvolupar amb èxit i sense complicacions. Segons ha informat el COMIB, poc després de sortir de la sala de reanimació, després de l'operació, el pacient va començar a mostrar-se agitat i va començar a proferir insults i amenaces de mort al personal sanitari que l'atenia.

Els metges agredits, una cirurgiana, un cirurgià i un anestesista han acudit aquest dijous a la comissaria de Manacor per interposar la denúncia contra l'individu que va protagonitzar l'atac, la qual han acompanyat amb els corresponents comunicats de lesions. 

Davant aquesta situació, el Col·legi de Metges dels Illes Balears ha emès un comunicat en el qual expressa la seva condemna per l'agressió a tres facultatius a l'Hospital de Manacor, que varen sofrir l'atac, els insults i les amenaces d'un pacient al qual acaben d'intervenir. La presidenta del COMIB, la doctora Manuela García Romero, ha fet arribar el suport de la institució col·legial als metges agredits i el rebuig a aquest nou atac a professionals sanitaris. 

A més, la institució col·legial ha informat que es personarà com a acusació particular en aquest cas, en defensa dels professionals atacats, i els oferirà el seu suport a través de l'Observatori d'Agressions del Col·legi de Metges, que recollirà aquesta nova agressió i efectuarà un seguiment del cas, com fa habitualment quan té coneixement d'actes violents contra professionals. 

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF