Treballadors de Dornier demanen a Cort 400.000 euros més per a la grua municipal

S'han manifestat davant la seu de Seguretat Ciutadana per defensar els seus llocs de feina i el manteniment de les seves condicions laborals

Uns quaranta treballadors del servei de grua municipal, representats pel comitè d'empresa de CC OO Dornier , s'han manifestat aquest dimarts davant la seu de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, ubicada a la caserna de la Policia Local de l'avinguda de Sant Ferran. El secretari del comitè d'empresa de  Dornier , Joan Vaquer, ha reclamat avui a Cort que augmenti 400.000 euros la dotació del concurs públic pel qual s'atorgarà un nou contracte per gestionar el servei de la grua municipal.

Segons Vaquer, el Consistori proposa una dotació anual de 2,6 milions d'euros més IVA, "una quantitat del tot insuficient". La regidora de Seguretat Ciutadana, Angèlica Pastor, té el seu despatx en el mateix edifici de la Policia i és la màxima responsable de la grua municipal. Els treballadors, al crit d'"Angèlica, dona la cara", s'han queixat que no els hagi rebut. 

"El contracte entre l'Ajuntament de Palma i  Dornier va acabar fa dos anys i des de llavors estam treballant d'una manera una mica irregular, encara que no ens queixam", ha assenyalat Vaquer. Però ara, segons el secretari del comitè, "Cort proposa un nou concurs amb una dotació anual de prop de 3.100.000 euros, una quantitat que consideram insuficient i, per això, creim que caldria, com a mínim, un increment de 400.000 euros", ha indicat.


Sous congelats i ofertes a la baixa

"Fa quatre anys que tenim el sou congelat i la nova proposta no recull  partides  per l'augment de l'IPC o antiguitat", ha remarcat Vaquer. A més, les empreses  Setex  i  Eysa  també opten que Cort els contracti per gestionar el servei de la grua municipal. "Tenim coneixement que aquestes empreses han presentat ofertes a la baixa però no entenem com els podrà sortir rendible si els donen la concessió", ha manifestat el secretari.

L'empresa  Dornier  gestiona la grua municipal de Palma des del 1998 i fins al moment és l'única que ho ha fet. "Si ens retiren la concessió, uns 70 treballadors ens quedarem al carrer", ha assenyalat Joan Vaquer, que ha promès "una nova mobilització" per al pròxim mes de setembre si la cosa no canvia. "Descartam fer una vaga per no perjudicar la nostra empresa", ha conclòs.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF