Recuperen el servei d'atenció jurídica gratuïta per a presos i persones dependents

El Col·legi d'Advocats i la Conselleria d'Afers Socials col·laboren en un conveni en què participaran cent lletrats

Les persones dependents i grans i els presos de les illes rebran de nou assessorament jurídic gratuït després que el Col·legi d'Advocats de les Illes Balears (ICAIB) ha signat una col·laboració amb la Conselleria d'Afers Socials, a tals efectes.

La iniciativa que ja es va dur a terme entre els anys 2000 i 2011, es recupera ara després d'un any d'intenses negociacions. Aquelles persones dependents, grans, o en privació de llibertat que així ho requereixin, podran sol·licitar l'assessorament gratuït dels lletrats a través del col·legi, ja sigui per telèfon o a la web.

Hi ha una plantilla de cent professionals, especialitzats tant amb gent gran i dependent com en presidiaris, que es posen a disposició dels més necessitats. La Conselleria d'Afers Socials hi ha destinat una partida de 25 mil euros per al darrer trimestre de l'any -la iniciativa s'inicià el mes d'octubre i ja té una primera petició- i una altra de 50 mil euros per a 2019.

"És un servei de qualitat que evita judicialitzar assumptes de manera innecessària o que pot canviar el sentit d'un expedient perquè funcioni d'una altra manera", ha explicat la consellera Fina Santiago. "És una primera orientació per després derivar el cas a un advocat privat o bé al procediment de justícia gratuïta", ha aclarit el degà de l'ICAIB.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF