Apparella't, el Tinder de parelles lingüístiques per practicar el català

La Plataforma per la Llengua presenta una nova aplicació per promocionar l'ús de la llengua "d’una manera lúdica i entretinguda"

La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest dilluns una nova aplicació per trobar parella lingüística: l’Apparella’t. El seu funcionament, molt semblant al de les aplicacions que serveixen per trobar parella sentimental, com Tinder, vol fer més fàcil, ràpid i entretingut el procés de trobar una persona amb qui practicar el català.

L’Apparella’t posarà en contacte un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. “L’objectiu és que els usuaris practiquin allò que han après, d’una manera lúdica i entretinguda, però sobretot sense pressió per si s’equivoquen o no, perquè saben que estan amb una parella que n’és conscient i que intenta ajudar-los”, expliquen des de l'ONG que treballa per promoure l’ús social del català.

Actualment, a les Illes Balears, un 96,8% de la població entén el català i un 80,5% el parla. L’objectiu del projecte és augmentar aquests percentatges, però, sobretot, augmentar l’ús social de la llengua pròpia i fer del català un punt de trobada. L'aplicació neix com una nova via de creació de parelles lingüístiques. Des del 2009, quan el programa de voluntariat per la llengua va néixer a Catalunya, s’han format més de 125.000 parelles lingüístiques. La Plataforma per la Llengua és l’entitat privada que més parelles lingüístiques ha fet. “Trobam que a les Illes Balears pot tenir una importància especial perquè, tot i que ja s’han fet projectes de parelles, ajudarà a unificar més el projecte de voluntariat lingüístic”, asseguren.

Apparella’t estarà disponible per a iOS i Android a partir de la segona setmana de desembre i té el suport del Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF