Publicitat
Publicitat

'The Economist' alerta que la sanitat pública de l'Estat perilla

El setmanari recull un article publicat a la prestigiosa revista mèdica 'The Lancet' que critica els efectes de les retallades i compara la situació espanyola amb la de Grècia

Un article publicat a la revista 'The Economist' destaca que fins ara, l'atenció mediàtica a Europa s'havia centrat en els efectes que les retallades havien tingut a Grècia, on la sanitat pública se n'ha ressentit i hi ha hagut un important increment del VIH, malalties mentals, tuberculosi i ha tornat la malària. Però el rotatiu recorda "les retallades a Grècia es van fer dos anys abans que Espanya, per tant l'impacte va arribar abans", diu el setmanari que alerta que "la situació a Espanya és igualment preocupant". 

L'article repassa les importants retallades que ha partit el sector sanitari, a partir d'un informe publicat a la prestigiosa revista mèdica 'The Lancet'. "Actualment la despesa pública per a la sanitat és del 7%, quan la mitjana europea és del 7,6%", assegura la publicació, que recorda que aquesta despesa es va reduir gairebé un 14% el 2012 i un 16% el 2013.

Els experts consultats a l'article destaquen que l'impacte de les retallades en aquestes polítiques "es veu a llarg temini" i que, per tant, "la crisi del sistema de salut pública es farà evident quan ja serà massa tard".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF