Societat 20/08/2019

Terraferida qualifica de "vendetta' política" la denúncia sobre els vessaments d'aigües fecals

El grup ecologista l'emmarca en una campanya per "fer veure que la posidònia és una plaga"

2 min
Imatge d'arxiu de la platja de Can Pere Antoni, amb el bany prohibit a causa dels vessaments

El grup ecologista Terraferida ha qualificat de "vendetta' política" la denúncia sobre el vessament d'aigües fecals que a hores d'ara investiga la Fiscalia. Cal recordar que la Guàrdia Civil va escorcollar dissabte passat la casa de la qual va ser gerent d'EMAYA fins a l'abril, Imma Mayol, per cercar material en un ordinador i en un telèfon mòbil.

"Aquests dies s'ha publicat que la Fiscalia investiga els vessaments d'aigües fecals dels emissaris a la badia de Palma. Aquests es produeixen fa dècades i generen un problema ambiental que s'ha de resoldre algun dia", ha assenyalat Terraferida mitjançant un comunicat al seu perfil de Facebook.

De fet, el grup ecologista ha subratllat que "els veïns de Palma denuncien el problema des de fa prop de 20 anys i mai no els havien fet cas". "Tot fa pudor de 'vendetta' política", ha afirmat l'organització.

L'entitat posa en dubte "la credibilitat del denunciat, el misser Santiago Fiol, condemnat per corrupció en el cas Can Domenge". "Fins avui sempre havia estat al costat fosc del medi ambient"

Segons Terraferida, "hi ha una campanya irresponsable d'una part del mal anomenat 'sector nàutic', el qual, aliat amb el PP i Vox, vol fer veure que la posidònia és una plaga, i que el Govern i el decret que la vol protegir ho volen prohibir tot". El resultat "són les excavadores dins les platges de sa Ràpita i Son Serra, tot per demostrar que ells són els vertaders amos de Mallorca", continua el comunicat, on també s'indica que aquesta campanya es fa "perquè que els 'señoritos' volen continuar llançant l'àncora des dels seus iots on els doni la reial gana".

A més, el grup ecologista ha assenyalat que "el pecat de l'Ajuntament de Palma és haver tret a la llum l'escàndol dels emissaris i haver protegit la salut pública tancant les platges quan cal, mentre que una part del sector turístic ho vol amagar per no alertar els turistes, encara que els seus clients hagin de nedar dins l'aigua bruta".

Terraferida considera que els vessaments "ens enfronten a l'evidència que estam desbordats" i que "les nostres infraestructures no poden suportar aquest creixement constant del turisme". "Sense frenar les places, tindrem més fecals, més cotxes, més aeroport, més residus, més contaminació", sentencia el grup ecologista.

stats