Terraferida qualifica "d'atemptat urbanístic" el projecte per construir 523 habitatges a Santa Maria

Segons l'organització ecologista, amb aquesta urbanització se sumarien 2.000 residents als 6.000 que hi ha actualment 

Una nova urbanització de 523 habitatges amb capacitat per a més de 2.000 persones. Aquest és el projecte urbanístic que Santa Maria del Camí ha tramitat i que Terraferida ha qualificat d'atemptat urbanístic. En una nota de premsa, Terraferida s'ha sumat a la denúncia que va dur a terme el GOB el cap de setmana passat i ha explicat que aquesta nova urbanització aniria de Son Dolç a la Vileta, entre la carretera de Consell i el camí de Muro.

Segons l'organització, si el projecte continua amb aquesta tramitació, s'urbanitzaran gairebé set hectàrees, on hi haurà 411 pisos i 112 xalets, de manera que se sumarien 2.000 nous residents als 6.000 que hi ha actualment. A més, remarquen que es podria tractar d'un projecte "clarament il·legal" i, per això, estudiaran tot el projecte amb d'ajuda d'experts en dret urbanístic durant les pròximes setmanes i faran "tot el possible per paralitzar-lo".

Terraferida critica que aquest projecte permetria l'ús turístic en forma d'hotels i apartaments. A més, destaca que dins el projecte no es preveu que hi hagi "ni un metre quadrat de zona verda (en un poble que ja té un dèficit en aquest punt), ni d'equipaments públics, ni una previsió d'habitatges públics.

El projecte d'aquesta urbanització es va aprovar l'any 1988, quan el poble era molt diferent de com és ara; per això, Terraferida assegura que es tracta d'un projecte "totalment obsolet i inadequat a les necessitats i els reptes de Santa Maria i de Mallorca l'any 2020".

L'11 de febrer, segons va informar el GOB, va sortir publicat al BOIB l'anunci d'aprovació inicial dels estatuts i bases de la Unitat d'Actuació VIII, per tal d'urbanitzar la zona que es pot veure en el mapa, que afecta 64.000 metres quadrats de territori, 45.000 dels quals són edificables.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF