Tanquen al bany la platja de Can Pere Antoni per vessaments ocasionats per les pluges

Els abocaments s'han produït a causa de la falta de capacitat de la conducció

La platja de Can Pere Antoni ha estat tancada al bany per primera vegada enguany a causa de vessaments d'aigües mixtes provocats per la pluja, segons ha informat aquest dimarts l'Ajuntament de Palma.

Durant el matí s'han produït abocaments a l'estació d'impulsió d'aigües residuals del número 1 de l'avinguda de Gabriel Roca, a causa de la falta de capacitat de la conducció provocada per les pluges.

"Tal com es va comprometre el servei de Platges de l'Ajuntament amb els veïns i entitats i entitats ecologistes, des del primer moment s’ha senyalitzat la platja de Can Pere Antoni amb cartells que informen de la prohibició del bany" 

En el seu comunicat, l'Ajuntament també explica que "no ha començat la temporada de platges i, per tant, no hi ha serveis de vigilància i socorrisme, fet pel qual no es poden senyalitzar les platges amb les habituals banderes informatives". Per això s'han instal·lat cartells a l’arena per informar els possibles usuaris. "Es tracta d'una actuació de prevenció, transparència i responsabilitat", informa l'Ajuntament de Palma.

Al mateix temps, es prenen les mostres de l’aigua per fer-ne les analítiques. En funció dels resultats s’obriran les platges o restaran tancades fins que es normalitzi la situació. L'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram ha pres mostres de l'aigua per fer les analítiques corresponents.

El batle de Palma, Antoni Noguera, va assenyalar l'octubre de l'any passat que les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí es varen tancar al bany almenys en vuit ocasions des del 7 d'agost per abocaments d'aigües fecals.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF