El TSJIB obre diligències per la situació dels jutjats de Violència sobre la Dona d'Eivissa

Els advocats alerten que les víctimes coincideixen amb els seus presumptes agressors en "llocs estrets"

El president del Tribunal Superior de Justícia de Balears ( TSJIB) , Antoni  Terrasa , obrirà amb caràcter “urgent” diligències informatives per la situació del jutjat de Violència sobre la Dona d'Eivissa, segons ha informat l'agència Efe. Aquest mateix dimecres, Eva Maria Cardona, membre de la junta de govern del Col·legi d'Advocats de Balears, ha alertat en roda de premsa que les víctimes de violència masclista coincideixen amb els seus presumptes agressors en "llocs estrets".

Terrasa  ha instat el degà de les  Pitiüses  i magistrat del Jutjat de Violència sobre la Dona d'Eivissa, Juan Carlos Torres, a informar sobre l'estat d'aquestes instal·lacions per remetre'l a la pròxima sessió de la Sala de Govern. E l president del  TSJIB  ha reclamat tant al jutge com a la lletrada d'aquest jutjat que remetin “immediatament” els informes corresponents. Per la seva banda, e l magistrat del jutjat de Violència sobre la Dona ha remès ja uns correus electrònics informant de la situació. 

Després de l' incendi de la seu judicial de Vila, el passat 21 de gener, el jutjat de Violència sobre la Dona s'ha reubicat a la torre 1 del  Cetis .

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF