El Suprem permet la instal·lació de benzineres automàtiques

L'Associació Nacional d'Estacions de Servei Automàtiques ha recordat que les Balears té els preus més alts d'Espanya

El Tribunal Suprem ha ratificat el permís perquè s'instal·lin a les Balears benzineres automàtiques després que s'hagi desestimat el recurs que havien presentat el Govern i la patronal d'estacions de servei (Aesba).

L'Associació Nacional d'Estacions de Servei Automàtiques (Aesae) ha informat aquest divendres que el Suprem ha sentenciat que no es poden prohibir les gasolineres sense operaris, com volen el Govern i la patronal illenca.

En un comunicat, Aesae assenyala que l'alt tribunal estatal ha fallat a favor de l'anul·lació de l'article del decret de maig de 2015 en el qual l'executiu autonòmic obligava que totes les estacions de servei havien de tenir personal per atendre els clients.

Segons la patronal de les benzineres automàtiques, la prohibició, revocada ara, perjudicava els consumidors perquè reduïa la competència en el sector i eliminava així possibilitats per a l'abaratiment dels combustibles a les Balears, que té els preus més alts d'Espanya.

"Aease sap que les traves seguiran, però cada vegada serà més difícil justificar-les, perquè la societat comença a veure el benefici de la competència en aquest sector", incideix l'associació empresarial.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF