El Suprem dona la raó al Govern en la reducció d'hores de Religió a Primària

La sentència declara vàlida l'ordre d'Educació que en va establir un mínim d'una hora setmanal

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs del Bisbat de Mallorca contra la reducció d'hores lectives de Religió a Primària a les Illes Balears, segons ha informat aquest dimarts l'agència Efe. D'aquesta manera, declara com a vàlida l'ordre que va aprovar la Conselleria d'Educació. Aquesta sentència se suma a una altra d'octubre del 2019, la qual també donava la raó a l'Executiu, després del recurs interposat pel mateix motiu pel sindicat USO.

La sentència del Suprem declara vàlida en tots els seus termes l'ordre que desenvolupa el currículum de l'Educació Primària a les Balears, que va establir una càrrega lectiva mínima d'una hora setmanal de Religió, o l'alternativa de Valors Socials i Cívics a tots els cursos de Primària.

El Suprem considera que la càrrega lectiva assignada a la matèria de Religió en el currículum de Primària no vulnera l'acord amb la Santa Seu, ja que els recurrents no acrediten que sigui insuficient per impartir la matèria adequadament i en condicions equiparables a la resta.

A més, assumeix l'argumentació de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, que fa referència al Ministeri d'Educació, administració competent en la regulació bàsica de l'ensenyament, que va considerar en el seu àmbit de competència –Ceuta, Melilla i ensenyaments a distància– que una càrrega horària similar o fins i tot inferior a la de les Balears és suficient per desenvolupar adequadament aquesta matèria.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF