El Tribunal Suprem condemna UGT a tornar una subvenció pública per no justificar les despeses

El sindicat haurà de tornar quasi 91.000 euros, que corresponen a l'import que no va declarar i als interessos de la demora

El Tribunal Suprem ha condemnat el sindicat UGT Balears a tornar una subvenció pública per no justificar les despeses d'uns cursos de formació que va finançar el Govern, segons ha informat Diario de Mallorca.

Així, UGT haurà de tornar quasi 91.000 euros, que corresponen a l'import que no va declarar i als interessos de la demora. Aquesta sentència ratifica la decisió que va prendre inicialment el Tribunal Superior de Justícia de les Balears, que va donar la raó al Govern en reclamar la subvenció que es va donar al sindicat. 

L'Executiu autonòmic va impulsar un acord entre els sindicats i la patronal per organitzar uns cursos per fomentar l'ocupació. El curs en què se centra aquest cas és un que estava destinat a orientar laboralment les persones immigrants. Quan es va haver de justificar en què s'havien gastat els 280.000 euros, el Govern va veure que faltava una part per declarar i va insistir al sindicat que tornàs aquests doblers. 

En aquest moment, el sindicat es va oposar a tornar els doblers i va assegurar que per fer els cursos havia subcontractat altres empreses i que els doblers que no havien justificat s'havien destinat a pagar el sou dels professors. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF