HI VENS O HI VAS?

Spot, un espai que enamora

És la terra de Mallorca al barri de Santa Catalina. És disseny innovador dins la tradició. És cuina de proximitat, amable, com l’atmosfera que t’hi envolta

Ara mateix, és segurament el restaurant més bonic de Palma i potser de l’illa, tot i la subjectivitat d’una afirmació com aquesta. L’Spot és un espai que t’enamora. Té el segell dels grups catalans En compañía de lobos i Tragaluz, que tantes i tan encertades tendències han obert en la restauració. És el primer que obren a Mallorca -l’inauguraren fa un any i mig-. Com és marca de la casa, un local especial, tan ample com acollidor, un interiorisme singular, un ambient de gran cordialitat i una cuina de proximitat que reconeixes però que sempre té alguna cosa que et sorprèn.

L’Spot, a Santa Catalina però prou allunyat del bessó més renouer, t’enamora per la calidesa, perquè s’obre a un jardí posterior i a la vegetació de la plaça; t’enamora perquè és terra, perquè molts dels elements de fang surten de les teuleres, perquè es recuperaren mobles de fusta, gerres, alfàbies i ribells, perquè hi trobes Coderch, Milà i Sert, en peces autèntiques o com a genis inspiradors, i perquè el banya la llum del dia i, al vespre, la il·luminació t’abraça. I t’enamora perquè és tradició però també, i sobretot, és modernitat sense estridències.

Si l’espai és d’aquests per compartir (pots menjar a la barra, mentre veus com preparen uns plats sempre presentats amb exquisidesa, o en amples taules), també ho pot ser, per compartir, bona part de la carta: no us perdeu les carxofes fregides, ni les croquetes d’albergínia torrada, ni el tartar de tonyina vervella amb alvocat, ni l’ànnera cruixent a l’estil pequinès, ni les seves patates fregides. I, sobretot, no us perdeu les pizzes artesanes, fermentades durant 48 hores i cuites en forn de llenya. Cuina i atmosfera fan de l’Spot un d’aquests llocs on quasi hi quedaries a viure. Això sí, reservau, que està sol·licitat.u

PLAÇA VERGE DEL MIRACLE, 3 (PALMA)

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF