Son Xigala disposarà d'un centre de dia i un centre municipal de Serveis Socials

El Govern i l'Ajuntament rehabilitaran aquest edifici que l’anterior equip de govern havia deixat inacabat i es preveu que el projecte d’execució estigui llest a final d’abril

El batle de Palma, Antoni Noguera; la consellera de Serveis Socials del Govern, Fina Santiago, juntament amb el tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, han explicat avui el projecte que permetrà que l’edifici ubicat al carrer Sebel·lí cantonada amb el carrer Florència del barri de Son Xigala disposi d'un centre municipal de Serveis Socials i un centre de dia per a persones dependents del Govern. A l'acte també hi han assistit la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, i la regidora de Districte Ponent, Angélica Pastor. 

L’edifici té dues plantes. A la planta baixa s’habilitarà el centre de dia i a la primera el centre municipal de Serveis Socials Mestral. Les obres consistiran a rehabilitar les parts deteriorades i a tancar la planta baixa. Cal recordar que el projecte es va iniciar i es va deixar inacabat. Ara, es renovaran les façanes i s’adequaran les plantes perquè acullin ambdós serveis i s’urbanitzarà la parcel·la. Cada planta té 460 metres quadrats.

El pressupost per al centre de dia per a persones dependents, que aporta la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, és de 357.000 euros (305.000 per a l’adequació de la planta i 52.000 euros per a l’adquisició de mobiliari). Pel que fa al centre municipal de Serveis Socials, l’Àrea de Benestar i Drets Socials hi destinarà 490.000 euros a través de la Llei de capitalitat.

Es preveu que el projecte d’execució estigui llest a final d’abril per poder treure’l a licitació aquest estiu. D’aquesta manera, les obres podrien començar a final d’any i estar llestes en uns 9 mesos, aproximadament. En aquests moments des de l’Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne s’està redactant el projecte d’execució.

Noguera ha destacat que “aquest equipament és un símbol del que passa quan governa la dreta i quan governa l’esquerra”. “L’esquerra començà aquest edifici, la dreta el deixà com està i ara nosaltres el rehabilitam i li donam dos usos molt importants”, ha dit. El batle ha dit que l’edifici acollirà un centre de dia i un centre municipal de Serveis Socials. “El govern de la gent aposta pel factor humà, per la proximitat i cuida la ciutadania, especialment els més vulnerables”, ha subratllat.

Reactivació de centres de dia

El nou centre municipal de Serveis Socials que s’ubicarà a Son Xigala permetrà acostar als barris de Son Xigala, Son Roca, Son Ximelis, Son Rapinya, la Vileta i Son Peretó els serveis socials. Actualment, els beneficiaris d’aquests barris s’han de desplaçar al centre municipal de Serveis Socials Mestral, ubicat al barri de Santa Catalina. Amb aquest nou centre l’equip de govern continua amb la política d’acostar els centres municipals de Serveis Socials a la població dels barris més vulnerables de Palma. Cal recordar que aquesta legislatura es va obrir un nou centre municipal de Serveis Socials a Son Gotleu.

Durant aquesta legislatura s'han reactivat projectes que varen ser paralitzats per l'anterior govern. A Palma, ja s'ha recuperat el centre de dia de Son Ferriol, el de la Indioteria, aquest de Son Xigala i el centre de dia del carrer Jesús.

A més, s'ha retornat a l'Ajuntament la gestió dels centres de Son Sardina, Son Dureta i Coll d'en Rabassa.

EDICIÓ PAPER 23/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF