Son Llàtzer incorpora dos ecògrafs i un mamògraf 3D regalats per Amancio Ortega

Es tracta d'un conveni firmat el 2017 per a la renovació i l'adquisició d'equips per detectar el càncer de mama

L’Hospital Universitari Son Llàtzer incorpora dos nous ecògrafs i un mamògraf 3D amb tomosíntesi i llitera de punció per a biòpsia per a l’anàlisi i el control del càncer de mama. Els equips formen part de l’equipament d’alta tecnologia per a l’atenció del càncer de mama previstos en el conveni amb la Fundació Amancio Ortega, que va  subscriure el mes de maig del 2017 un conveni per a la renovació i l’adquisició d’equips nous d’última tecnologia per a l’atenció del càncer de mama.

Amb la incorporació d'aquests aparells, hi estarà instal·lat el 100% de la tecnologia pactada en el conveni.

Al llarg del mes de desembre, segons ha informat el Govern, entraran en funcionament els cinc mamògrafs que quedaven (l’Hospital Universitari Son Espases el va incorporar a començament d’any), previstos per als hospitals Son Llàtzer, de Manacor, Comarcal d’Inca, Can Misses i Mateu Orfila, i també les respectives lliteres de punció per a biòpsia de mama. Amb aquesta inversió, els centres hospitalaris públics de les Illes Balears disposaran de la tecnologia més avançada per al diagnòstic i el tractament del càncer de mama.

L’ecògraf de mama 3D és un nou equip desenvolupat per fer l’estudi de les mames en pacients sense símptomes i que tenen mames denses. S’utilitza com a complement de la mamografia de control, especialment indicada per a les dones amb mames amb una proporció més gran de teixit glandular i estromal.

El director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el gerent de l’hospital, Francisco Marí, i la cap del Servei de Radiologia, Carmen Martínez, han visitat junts la instal·lació, que ja està operativa.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF