Sitges canvia els noms del carrer i la plaça d'Espanya

Els vots dels grups locals de CiU i CUP aconsegueixen aprovar la nova nomenclatura, que recupera els topònims tradicionals 

El ple ordinari de l'Ajuntament de Sitges, celebrat el passat dilluns al capvespre, va aprovar el canvi de nomenclatura de la plaça i carrer d'Espanya pel de Pou Vedre i Bassa Rodona, respectivament. La moció es va aprovar amb els vots a favor dels grups locals de CiU i la CUP, l'abstenció del PSC i el vot en contra del PP i dels partits locals  Sitges Grup Independent (SGI) y Nou Horitzó Sitges (NH).

El canvi es va començar a gestar el passat mes d'octubre, quan el representant de la CUP al consistori va convidar la resta de partits a tractar el canvi de nom per "raons històriques". Poc després, el govern local va encarregar un informe a un grup d'experts en toponímia per veure si aquesta proposta tenia prou fonaments. La resposat va ser positiva i immediatament l'Ajuntament va promoure una enquesta no vinculant on els ciutadans de Sitges van decidir el canvi de la nomenclatura del carrer i la plaça.

EDICIÓ PAPER 12/08/2018

Consultar aquesta edició en PDF