Sis migrants arribats en pastera han estat detinguts a Eivissa

La Guàrdia Civil continua la cerca amb patrulles per terra per tractar de localitzar altres ocupants de l'embarcació

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dissabte de matinada sis migrants després de localitzar anit una pastera a Cala Truja, al municipi de Sant Josep, a Eivissa, segons l'agència Efe.

L'operatiu de cerca de l'Institut Armat va trobar, sobre la una de la matinada, sis ocupants de l'embarcació, tots homes joves, adults, originaris d'Algèria, ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears. Tots han estat traslladats a dependències de la Guàrdia Civil a Sant Josep i posteriorment passaran a càrrec de la Policia Nacional. La Guàrdia Civil continua aquest dissabte la cerca amb patrulles per terra per tractar de localitzar més migrants.

Aquesta pastera trobada a Eivissa se suma a les dues que varen ser interceptades a darrera hora de l'horabaixa d'aquest divendres en aigües de Cabrera, amb 31 migrants, tots ells homes. Varen ser traslladats per Salvament Marítim al dic de l'Oest de Palma, on varen ser atesos per la Creu Roja, abans que la Policia Nacional se'n fes càrrec entorn de la mitjanit.

Amb aquestes tres embarcacions, són 18 les pasteres arribades a les Balears des de principi d'any i 223 els migrants arribats a les Illes.

Fins a aquest divendres havien arribat 15 pasteres a les Balears amb 186 immigrants a bord. Per illes, a Cabrera han estat 6 pasteres enguany; 5 a la costa de Mallorca, 3 a Eivissa i una a Formentera. Les dues primeres varen arribar el 2 de gener amb 25 immigrants: 14 en una pastera interceptada per la Guàrdia Civil quan navegava en aigües de Cabrera i 11 detinguts a Eivissa.

El 9 de febrer varen arribar 18 migrants més interceptats a prop de Cabrera; l'endemà va arribar una altra barca a Sant Josep de sa Talaia, a Eivissa; i dia 13 una altra més a Cabrera amb 13 persones a bord, 5 de les quals eren menors. Cabrera va ser també la destinació d'una altra embarcació el 18 de febrer i de l'arribada d'una altra el 24 del mateix mes amb 16 ocupants.

Després de tres mesos sense cap embarcació, el 17 de juny varen arribar set persones a ses Salines (Mallorca), sis adults i un menor, i el 18 de juny va ser trobada una altra pastera a mig quilòmetre de distància del far de ses Salines i varen ser localitzats set migrants més. El 22 de juny va arribar una altra barca a Cala Martina, a la costa del municipi eivissenc de Santa Eulària, amb 11 migrants.

A aquestes s'hi sumen cinc arribades el 29 de juny, amb 57 immigrants que desembarcaren a Cabrera, Mallorca i Formentera. La primera de les embarcacions la va detectar el Servei Integral de Vigilància Exterior (SIVE) a l'oest de Cabrera i el Servei Marítim de la Guàrdia Civil la va interceptar a la mar amb 13 ocupants a bord.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF