La Sindicatura de Greuges de Menorca lamenta el "silenci" polític envers la central de Maó

El Consell de Menorca va fer públic dilluns el seu malestar amb Endesa i demanà explicacions pels darrers incidents

La Sindicatura de Greuges de Menorca ha fet pública aquest dimecres la seva “gran preocupació” pels problemes sorgits aquests darrers dies a la central elèctrica d’Endesa, ubicada al port de Maó. La Sindicatura entén que els responsables polítics de l’illa continuen en un “preocupant” silenci i els insta a defensar els drets dels menorquins. Cal recordar que el Consell de Menorca va fer públic dilluns el seu malestar amb Endesa i demanà explicacions a la companyia per un recent tall de subministrament que va afectar 22.000 persones, així com l’incident en una turbina de la central que provocà un fumeral negre.

L’òrgan de defensa ciutadà admet que el subministrament elèctric és “essencial per a la vida econòmica i social dels menorquins”, però considera que és igualment “prioritària la defensa del dret a la salut de tots els ciutadans de l’illa, i d’aquest dret, de moment, no n’hem sentit cap manifestació per part dels representants legítims de la població”, assenyala el comunicat de la Sindicatura de Greuges de Menorca.

D’altra banda, la denúncia de la Sindicatura no és la primera que emet l’ens, ja que el passat mes de gener va fer públic un manifest en aquest sentit. En aquell document, que va rebre el suport de diverses entitats i col·lectius de l’illa, es compartia aquesta “seriosa preocupació”. També destaquen que han detectat “mancances” relacionades amb aquesta qüestió al Pla de descarbonització de Menorca 2030.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF