El Sindicat d'Infermeria inicia una campanya informativa sobre l'ús de medicaments perillosos

SATSE ha demanat al Parlament Europeu una normativa per prevenir el col·lectiu que treballa amb aquest tipus de fàrmacs

Els professionals d'infermeria estan exposats a molts riscos derivats de la manipulació de medicaments perillosos. Per aquest motiu, el Gabinet Tècnic de Prevenció de Riscos Laborals de SATSE ha iniciat una campanya de protecció davant els medicaments adreçada a infermers i infermeres de les Balears.

"És important que tinguem la capacitat d'identificar aquests tipus de medicaments, conèixer-ne els riscos i, així, manipular-los de la manera correcta", assenyala la coordinadora del gabinet, Carmen Ortiz.

El National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) és l'organisme que classifica els medicaments pel seu grau de perillositat. El sindicat ha fet cartells amb informació sobre l'ús d'aquest tipus de medicaments que es repartiran per hospitals, centres de salut i sociosanitaris. A més, s'han creat infografies per a les xarxes socials i des del passat febrer es fan seminaris específics sobre aquest tema. L'objectiu és protegir els infermers i contribuir a tenir llocs de feina saludables.

Simultàniament, el sindicat d'infermeria a escala estatal ha demanat al Parlament Europeu una normativa que posi fi al risc que suposa per al col·lectiu la preparació i administració de centenars de medicaments considerats perillosos per les conseqüències que poden tenir per a la seva salut.

L'Agència Europea de Salut Laboral (EU-OSHA) estima que a Europa hi ha més de 12,7 milions de professionals sanitaris potencialment exposats a medicaments perillosos, 7,3 milions dels quals són infermeres i infermers.

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF