Cau una xarxa d'estafadors d'hotels de luxe dirigits per un menor

La Policia Nacional arresta set persones i n'incrimina sis més que podrien haver estafat fins a 700.000 euros en establiments de Mallorca, Eivissa i València

La Policia Nacional ha detingut set persones i n'ha incriminat sis més per diverses estafes a hotels de luxe de Mallorca, Eivissa i el País Valencià. Segons un comunicat del cos policial, almenys 15 joves residents a València aconseguiren allotjar-se en establiments hotelers gaudint de tota mena de serveis VIP carregant-ne els costos als titulars de targetes bancàries del Canadà, Rússia i Noruega. El grup era dirigit per un menor d'edat –ara ja adult– que s'encarregava d'interactuar amb els estafats, tal com revelaren les primeres investigacions l'agost del 2018. A més, s'han emès ordres de cerca i captura per a dos joves que encara no han estat localitzats.

El 'modus operandi' de l'organització consistia, segons la Policia, a aconseguir numeracions de targetes de crèdit a través de l'anomenat web profund –compost pels continguts no indexats pels principals cercadors, com Google–, que és sovint utilitzat pels ciberdelinqüents per no ser detectats. 

Una vegada als hotels, els detinguts es feien passar per persones d'alt poder adquisitiu i pagaven amb autoritzacions enviades per correu electrònic, acompanyades amb fotografies de documentació falsa. Aquests pagaments eren detectats pels titulars de les targetes al cap d'un temps, un període prou llarg per permetre als presumptes estafadors allotjar-se en altres hotels i continuar fent el mateix. El cicle, presumptament, es va repetir de manera itinerant en establiments de les Balears i València.

Un estil de vida VIP al descobert

El grup investigat, format per 15 homes i dones, exhibien sense problemes el seu estil de vida VIP a les xarxes socials. Segons la nota policial, hi penjaven tota mena de fotografies de discoteques i hotels on cometien els presumptes fraus. També hi penjaven vídeos on es veuen ampolles de xampany i altres begudes cares. Estimen que la quantitat estafada puja fins als 700.000 euros. 

A Eivissa, arribaren a allotjar-se en un hotel de luxe, on deixaren una factura de 20.000 euros, llogaren vehicles per un import de 5.500 euros i passaren la nit en una discoteca de l'illa on varen gastar-se en begudes fins a 12.500 euros. Per desplaçar-se entre València, Mallorca i Eivissa viatjaven en ferri, en què es deixaren aproximadament uns 7.000 euros. 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF