Sencelles
Societat 11/06/2013

Sencelles reclama el mateix tracte que Campos per esbucar 4 adossats

L'Ajuntament traurà a concurs les obres abans de l'estiu

Margalida Bonnín
2 min

SencellesJoan Carles Verd (El Pi) es reunirà avui amb els portaveus de tots els grups parlamentaris per demanar empara per instar el Govern que es faci càrrec del 75% dels costos de la demolició dels quatre adossats de Ruberts, pressupostada en 76.000 euros.

El ple del 14 de març va aprovar per unanimitat -per tant, amb el suport del Partit Popular- una moció per reclamar l'ajut econòmic per sufragar els costos de l'esbucament. Segons afirma Joan Carles Verd, primera vara del municipi, s'han desatès les seves peticions: "Hem tingut contactes informals amb el Govern i la impressió és que no fan comptes contribuir-hi". Aquesta setmana, l'Ajuntament iniciarà els tràmits per treure a concurs les obres de demolició amb la intenció que finalitzin a l'estiu. Allò ideal seria que els adossats ja no hi fossin a l'agost, però "aquesta espera ho ha endarrerit tot", diu Verd.

Cost de 76.000 euros

El pressupost inicial de 76.000 euros inclou la demolició dels habitatges, restablir l'estat inicial dels solars i les despeses del tractament dels enderrocs. Tot i això, el Consistori valorarà que les empreses que es presentin al concurs rebaixin aquest cost. Com que els terrenys encara són de la promotora, en haver-se dut a terme l'esbucament aquests s'hauran de comprar o bé s'haurà d'arribar a un acord alternatiu.

Amb la demolició dels quatre adossats inacabats de Ruberts, es posarà fi a un conflicte que començà l'any 2001, quan l'Ajuntament de Sencelles, llavors governat pel PP, concedí una llicència per construir tres adossats a l'entrada del llogaret. Tot d'una, els veïns i el GOB impugnaren la norma urbanística que permetia l'edificació i cinc anys després, quan els pisos ja estaven alçats i habitats, el jutge els donà la raó. El 2003, però, s'havia concedit una altra llicència per a quatre adossats més dels quals es paralitzà la construcció el 2006 i que s'esbucaran aquest estiu.

El restabliment de la legalitat urbanística es donarà gràcies a l'històric acord a què arribaren els veïns amb l'Ajuntament i la promotora, pel qual tan sols es tomarien els qautre adossats inacabats i es mantindrien els altres tres ja habitats.

El cas de ses Covetes no és el primer en què el Govern comparteix els costos d'una demolició. El mateix executiu autonòmic, l'Agència de la Legalitat Urbanística, dependent del Consell de Mallorca, i l'Ajuntament de Deià compartiren les despeses d'esbucament dels quatre xalets il·legals de Llucalcari. El març passat, a ses Covetes, el Govern també va sufragar tres quartes parts del cost de la demolició dels 68 apartaments il·legals. En ambdós casos el preu ascendia a centenars de milers d'euros. El batle de Sencelles demana el mateix tracte.

stats