L'incendi de la cala d'Estellencs, estable després d'haver cremat 5,2 hectàrees

Tot i que el foc es va considerar estabilitzat diumenge, aquest dilluns s'ha reactivat a causa de les condicions meteorològiques  

Malgrat que una avioneta, tres helicòpters, un avió de coordinació, els mitjans aeris de l'Ibanat, bombers, Protecció Civil i centenars d'efectius de diferents departaments varen aconseguir estabilitzar el foc d'Estellencs aquest diumenge, aquest dilluns al matí s'ha tornat a activar. 

Les condicions meteorològiques han fet que encara no s'hagi pogut classificar el foc com a controlat i fonts oficials informen que s'hi fa tot el possible per tornar a estabilitzar i controlar una situació que va començar a Estellencs divendres vespre.

El foc s'inicià a la cala, on hi havia una desena de persones sopant i que varen ser desallotjades. L'incendi es va estendre i varen haver de d'evacuar unes 150 persones per la proximitat als habitatges. Ja ha cremat 5,2 hectàrees. 

Si les prediccions meteorològiques es confirmen, el foc podria estar controlat avui mateix. La setmana passada el Govern ja anuncià que per la climatologia extrema hi ha un risc elevat d'incendis.

La Guàrdia Civil investiga les causes del foc. Els investigadors varen determinar que el punt exacte on es va originar va ser al costat d'un camí que dona accés a la cala d'Estellencs. Els especialistes ja varen descartar que la causa fos un llamp; per tant, la hipòtesi principal és que el foc fos conseqüència d'una negligència o d'un descuit. 

EDICIÓ PAPER 23/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF