Saturació a les carreteres d'accés a Formentor, sa Calobra i Port de Valldemossa

El proper mes de març el Consell es reunirà amb els ajuntaments de Pollença, Escorca i Valldemossa per parlar de la problemàtica de la saturació de les carreteres més concorregudes dels municipis

Durant els mesos compresos entre maig i octubre les carreteres d'accés al far de Formentor, sa Calobra i el Port de Valldemossa se saturen pel trànsit de vehicles. El pic més alt és al mes de setembre. Segons la Intensitat Mitjana Diària (IMD), un total de 8.500 cotxes al dia varen accedir per carretera al far de Formentor al setembre del 2017; 2.400 ho varen fer cap a sa Calobra i 860 al Port de Valldemossa.

Per tal de tractar de la problemàtica de la saturació de les carreteres més concorregudes i de difícil accés, la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, es reunirà amb els ajuntaments de Pollença, Escorca i Valldemossa i amb la Direcció General de Trànsit (DGT) el mes de març. Es mirarà de trobar una solució factible abans que comenci la temporada turística.

L'Ajuntament de Valldemossa, la temporada passada, va haver d'adoptar algunes mesures restrictives de circulació, una de les quals va ser que els autobusos que arribaven al municipi havien de pagar per poder estacionar a la zona d'ORA. Pel que fa a la zona de Pollença, es va proposar restringir l'accés de vehicles al far de Formentor i, com a solució, s'ha plantejat la idea de posar autobusos llançadora, que sortiran des de la nova estació central del Port de Pollença, el qual, segons les previsions, s'inaugurarà en els propers mesos. El cicloturisme ha estat el protagonista dels primers mesos de la temporada turística durant els darrers anys. El mes de maig és el mes més escollit pels ciclistes per visitar les Illes Balears, i les carreteres també se'n veuen afectades. El maig del passat 2017, un total de 1.200 bicicletes al dia varen transitar la carretera que condueix el far de Formentor, i unes 800 cap a sa Calobra.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF