Sant Joan a Ciutadella, entre les 20 millors festes d'estiu de l'Estat

En un moment en què la celebració calibra encara els beneficis i els efectes negatius de la saturació, apareix ara en una 'Guia alternativa per viatjar per Europa'

L'èxit de les festes de Sant Joan a Ciutadella va més enllà de l'Arxipèlag i ja és conegut a escala estatal i internacional. Cada any més turistes es reserven la tercera setmana de juny per acudir a la ciutat menorquina. La seva popularitat és evident, i en un moment en què la celebració calibra encara els beneficis i els efectes negatius de la saturació, apareix ara en una llista de les millors festes d'estiu de l'Estat, que inclou Hertz, l'empresa líder en lloguer de cotxes, en la 'Guia alternativa per viatjar per Europa'.

"Sant Joan està compost per multitudinàries activitats, com desfilades de cavalls al ritme de la música típica, guerres d'avellanes i diferents activitats que tenen com a protagonistes els equins i el seu ardu ensinistrament". D'aquesta manera, promociona Hertz la celebració menorquina. 

El llistat inclou celebracions d'un total de 12 comunitats autònomes. Totes tenen en comú que són propostes d'estiu per a tota la família, de fàcil accés en cotxe  i de molta història i tradició. L'objectiu, segons l'empresa, és "donar a conèixer les  festivitats tradicionals d'Espanya més boniques, però que, en moltes ocasions, encara són poc conegudes a l'estranger". 

Andalusia és la comunitat que més vegades apareix en el rànquing, amb cinc festivitats: e ls Patis de Còrdova, Fira de Sevilla (Sevilla), Romeria del Rocío (Almonte, Huelva), curses de cavalls a la Plata (Sanlúcar de Barramenda, Cadis) i la Fira del Cavall de Jerez. Les altres celebracions populars que inclou la llista són: les festes de la Mercè (Catalunya), festes del Pilar (Aragó), carnaval de Santa Cruz de Tenerife (Canàries), Romeria Víkinga i Arde Lucus (Galícia), Descens del Sella i festes de la Mare de Déu Blanca (Astúries), Setmana Medieval (Navarra), Pas del Foc i festa de les Móndidas (Castellla i Lleó), la Pandorga (Castella-la Manxa), les falles de València, Tomatina i Moros i Cristians (València), Cartaginesos i Romans (Múrcia).

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF