El Consell de Menorca aposta per la reducció dels residus a les festes de Sant Joan

L’any passat es van vendre un total de 18.419 gots reutilitzables

Els responsables del Consell de Menorca han presentat la campanya 'Ara va de bo, ara va de got', una iniciativa del Consorci de Residus i Energia que té com a finalitat la reducció dels residus durant les festes de l’illa que tenen lloc a l’estiu a Menorca. La iniciativa consisteix a anar a cercar un got per un euro. Aquest es reutilitza durant la festa i després es retorna abans de marxar al punt establert, on es recupera l’import. També hi ha la possibilitat d’endur-se l’envàs a casa i continuar utilitzant-lo.

Aquesta proposta va ser una de les més votades per la societat menorquina en els Pressupostos Participatius del 2018 del Consell de Menorca. Aquest projecte té un rerefons mediambiental i rep el suport de totes les administracions de l’illa. Per segon any consecutiu s’instal·larà un sistema de retorn d’envasos per Sant Joan. Per cada envàs retornat, la màquina tornarà deu cèntims. Aquest any està previst incorporar aquest sistema de retorn a altres festes patronals.

La presidenta en funcions del Consell de Menorca, Susana Mora, ha destacat l’èxit de la iniciativa, consolidada a l’illa. Mora assegura que “demostra la sensibilitat de la societat menorquina entorn de la necessitat de reduir el volum de plàstics que consumim”. Per la seva banda, la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, considera que “tindrem la ciutat més neta i millorarem la seguretat de cavalls i cavallers en disminuir el risc de llenegar”. Cal recordar que l’any passat es van vendre un total de 18.419 gots reutilitzables i es calcula que es va generar un estalvi de més de 100.000 gots d’un sol ús, que equivaldrien a més de 800 quilos de residus. A aquests, cal sumar-hi els 13.000 envasos retornats mitjançant el sistema de retorn a les festes de Sant Joan.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF