PALMA

Els veïns de Sant Agustí critiquen el canvi de ruta de la línia 20

Mobilitat defensa la decisió i assegura que ha posat en marxa el servei de taxi a demanda per facilitar als residents l'accés al centre de salut i a Son Espases

Els veïns del barri de Sant Agustí estan molestos d'ençà que l'Ajuntament va decidir canviar la ruta de la línia d'autobús número 20. Asseguren que d'ençà del setembre els autobusos d'aquesta línia ja no passen per la zona alta del barri i que les persones grans es veuen obligades a anar caminant i a baixar moltes escales si volen arribar a les noves parades d'autobús.

Manuel Gordo, un dels portaveus de l'associació de persones grans, assegura que els comerços, els supermercats i les farmàcies estan situats a la part de baix. "Han deixat la meitat del barri sense autobús. Només tenim el número 46, que arriba a la zona de l'hotel Belvedere, al carrer de la Mitja Lluna, però que queda molt lluny de les botigues", explica.

El portaveu indica que la decisió de l'Ajuntament respon al fet que l'autobús no podia circular pels carrers més estrets i amb trajectes sinuosos i més revolts. Així i tot, considera que el canvi de ruta hauria d'haver estat la darrera opció i que s'hauria d'haver optat per col·locar pilons de pedra o per autobusos de dimensions més petites.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, defensa la decisió. "Hi havia un problema de perill, els autobusos quedaven embossats i havíem de fer baixar tots els usuaris". Segons Ferrer, l'asseguradora de l'EMT va emetre un informe en què s'explicita la necessitat de modificar la ruta d'aquesta línia. L'estudi diu que el traçat suposava també un problema per als cotxes aparcats a la via, ja que quan l'autobús passava arrabassava els retrovisors. 

Segons el regidor, els pilons no solucionaven aquest problema i asseguren que varen provar de fer circular l'autobús més petit de la flota de l'EMT però que, així i tot, continua provocant danys als vehicles aparcats. Per això, Ferrer es mostra convençut que el canvi d'itinerari era l'única alternativa possible.

D'altra banda, Joan Ferrer ha explicat a aquest diari que s'ha posat a disposició dels veïns el servei de taxi a demanda. Amb aquest, els usuaris poden accedir al seu centre de salut o a l'hospital de referència pel mateix preu que la targeta ciutadana.

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF