Margalida Frontera: “Ens preocupen els indicis que hi ha a Mallorca d’un augment de la incidència de covid-19"

Les Illes han superat el llindar dels 25.000 contagis de coronavirus des de l'inici de la pandèmia

L'assessora pel desconfinament del Govern, Margalida Frontera, ha assegurat aquest dijous en roda de premsa que a Mallorca "hi ha indicis d'un possible augment de la incidència" de coronavirus. "Ens preocupa i ho estam seguint atentament", ha afegit. Frontera també s'ha referit a la negociació amb el govern espanyol per les PCR a viatgers de la Península, i ha explicat que "van a bon ritme i esperam tenir un consens aviat".

Cal recordar que la incidència de coronavirus a les Illes es manté al voltant dels 200 casos per 100.000 habitants a les Illes. Pel que fa a la situació epidemiològica, cal destacar que les Balears ja han superat el llindar dels 25.000 contagis des de l'inici de la pandèmia. D'altra banda, aquest dijous la Conselleria de Salut ha notificat deu morts més per coronavirus entre el 28 d'agost i el 25 de setembre que no havien estat validats fins ara. Es tracta de cinc homes i cinc dones, d'entre 55 i 90 anys, que varen morir a causa del coronavirus en plantes de diferents hospitals de l'illa.

Segons les darreres informacions del Govern, aquest dijous s'han notificat 183 noves infeccions a les Illes, 24 menys que les detectades dimecres. S'han fet un total de 3.986 proves diagnòstiques –entre PCR i tests ràpids– i la taxa de positivitat és de 4,59%. Per illes, s'han trobat 152 positius a Mallorca; 23 a Eivissa; 8 a Menorca i cap a Formentera.

Sa Pobla sorprèn el Govern: el 70% de casos de covid-19 que hi detecten té símptomes

Pel que fa a la situació hospitalària, continuen davallant tant els pacients a planta com els crítics. Així, hi ha 187 persones ingressades a planta (set menys que dimecres) i 42 a l'UCI (tres menys). Els hospitals illencs han donat 46 altes i l'Atenció Primària, 244 en el darrer dia. Quant als contagis entre el personal de l'IB-Salut, 87 sanitaris continuen amb infecció activa i 208 estan en vigilància per contacte estret amb positius.

Per últim, la Conselleria ha notificat dues morts més a les residències de gent gran, amb els quals són 193 els usuaris que han perdut la vida des del març. Cal dir que els contagis en aquests centres continuen davallant. Actualment hi ha 37 residents infectats, 31 dels quals estan hospitalitzats, bé per motius mèdics o per poder fer correctament l'aïllament.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF