Salut notifica vuit morts més per coronavirus i 210 contagis nous a les Balears

La Conselleria notifica al Ministeri 2.948 casos actius, la xifra més alta des del 31 d'agost

Les Illes Balears sumen vuit morts més per coronavirus i 210 nous contagis aquest divendres, 41 més que dijous, segons les darreres dades de la Conselleria de Salut. La taxa de positivitat augmenta gairebé dos punts respecte de dijous i se situa en un 8,56%. Quant als contagis actius, també augmenten i la Conselleria ha notificat al Ministeri un total 2.948 casos, la xifra més alta des del 31 d'agost, quan n'hi havia 2.964. En total, des de l'inici de la pandèmia, s'han detectat a l'Arxipèlag 16.948 contagis i han mort 359 persones.

Mallorca és l'illa on més PCR han resultat positives, amb un total de 165; seguida d'Eivissa, amb 35 nous casos; Menorca, amb 9 contagis, i Formentera, que suma un nou infectat per covid-19. En total, en la darrera jornada s'han fet 2.451 PCR. A les residències de gent gran, s'ha notificat una mort més les darreres 24 hores. D'altra banda, continuen descendint els contagis, i actualment hi ha 52 usuaris actius, 8 menys que ahir. D'aquests, 54 estan hospitalitzats. Les infeccions entre professionals que treballen en aquests centres davallen i se situen en un total de 47 (9 menys que la jornada anterior). 

Pel que fa la situació hospitalària, cal destacar que Menorca té una nova UCI activa, amb la qual n'hi ha quatre en actiu. A Mallorca, hi ha 34 unitats obertes i a Eivissa, dues. Formentera només fa el seguiment d'un pacient per part de l'Atenció Primària. En total, els hospitals illencs han donat 22 altes, i els centres de salut, 161. Hi ha 154 persones ingressades a planta (quatre menys que dijous). Per últim, quant als sanitaris de tot el sistema de salut, 53 persones continuen amb el contagi actiu i 178 en vigilància per contacte amb una persona positiva. 

Cal recordar que aquest dissabte entren en vigor les noves restriccions anunciades pel Govern balear per contenir els contagis de coronavirus a Mallorca i Eivissa. Entre elles, hi ha la prohibició de l'ús de les barres als locals de restauració, la limitació a sis persones per taula, i la venda d'alcohol als comerços a partir de les 22 h, i el màxim de sis persones en trobades entre persones no convivents. 

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF