Salut inicia la quarta fase de l'estudi de prevalença de coronavirus

A les Illes Balears hi seran citades 4.934 persones: 2.497 a Mallorca, 973 a Menorca, 1.014 a Eivissa i 450 a Formentera

La Conselleria de Salut inicia aquest dilluns la quarta fase de l'estudi epidemiològic d'abast estatal de la infecció pel SARS-CoV2, dissenyat pel Ministeri de Sanitat i l'Institut de Salut Carles III. A les Illes Balears hi seran citades 4.934 persones: 2.497 a Mallorca, 973 a Menorca, 1.014 a Eivissa i 450 a Formentera. A la mostra poblacional hi ha persones de tots els grups d'edat i localitzacions geogràfiques.

Aquest dilluns han començat les telefonades, que es coordinen per mitjà de l'Atenció Primària i hospitalària de les diferents illes, i dia 16 s'iniciarà la presa de mostres. El Servei de Salut informa durant la cridada dels objectius de l'estudi, sol·licita el consentiment per participar-hi i concerta la cita al centre de salut o a l'hospital.

L'estudi preveu prendre mostres de totes les persones que conviuen en un mateix domicili. Segons explica la Conselleria en un comunicat, això li dona més representativitat i, a més, pot permetre diferenciar entre les infeccions noves que es produeixen per transmissió comunitària i les que tenen lloc dins les llars.

Cal recordar que la tercera fase de l'estudi de seroprevalença –que es va fer a mitjan juny– va mostrar que les Illes Balears eren la comunitat on menys s'havia propagat el covid-19, amb un 1,4% de la població illenca que havia desenvolupat anticossos contra el coronavirus.

Amb aquesta nova fase, l'estudi pretén estimar quin percentatge de població espanyola ha estat en contacte i ha desenvolupat anticossos contra el SARS-CoV-2. A més, també té l'objectiu de valorar com ha evolucionat la immunitat en aquelles persones que havien estat positives.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF