Salut ingressa als hospitals les persones amb covid-19 que no compleixen l'aïllament a casa

El coordinador de la central Covid-19, Carlos Raudán, ha assegurat que la majoria de casos que segueixen ho fan bé 

Carlos Raduán, coordinador de la central Covid-19, ha assegurat que Salut ingressa als hospitals les persones amb covid-19 que no compleixen el període d'aïllament a casa per evitar posar en risc els altres ciutadans. "És un problema de salut pública que no es vulguin prendre les mesures d'aïllament; per això, en cas d'incompliment, el que feim és enviar una notificació a Salut Pública per trobar aquest cas i ingressar-lo", ha assegurat.

Tot i això, el coordinador ha assegurat que la majoria de casos que segueixen sí que compleix la quarantena. Raudán ha explicat que per fer el seguiment (no només del cas positiu, sinó també dels seus contactes estrets) i detectar si la gent compleix les mesures o no es fa un seguiment telefònic i demanen si són a casa, com estan de salut, si poden mantenir les mesures de seguretat dins la casa i si estan complint l'aïllament. "No estam posant un policia davant la porta de cada contacte", ha dit.  

Raudán ha explicat que l'hotel Palma Bay s'ha tornat a obrir amb 250 llits disponibles per a pacients positius lleus de coronavirus i contactes estrets que no puguin garantir l'aïllament al seu domicili i que aquest mateix dimarts ja hi han entrat 25 pacients traslladats de l'hospital Sant Joan de Déu de Palma. "Vindran casos lleus o asimptomàtics que per algun motiu no puguin quedar al seu domicili". En aquests moments a les Balears hi ha una total de cinc hotels (dos a Mallorca, un a Menorca, un a Eivissa i un altre a Formentera) per poder acollir aquest tipus de casos lleus. 

Això, diu, es decideix a partir de l'estudi de les circumstàncies que tingui el cas positiu lleu (perquè si fos greu aniria directament a l'hospital) i es decideix si ha de sortir de casa o hi pot quedar. El coordinador ja ha admès que en aquests moments els treballadors que fan les tasques de rastreig van "una mica al límit" per arribar a tots els contactes i que la idea és "anar sumant personal que ens ajudi a rastrejar tots els contactes estrets". 

L'hotel Palma Bay rep el primer grup d'infectats per covid-19

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF