Salut crea la Central de Coordinació covid-19

L'objectiu és centralitzar la gestió dels pacients amb coronavirus a l’atenció primària de Mallorca

Salut ha creat la Central de Coordinació covid-19 per centralitzar la gestió dels pacients amb coronavirus a l’atenció primària de Mallorca, segons han informat en un comunicat. L'objectiu és centralitzar la gestió dels pacients amb coronavirus i l’assistència extrahospitalària de les persones amb la malaltia confirmada. La Central està ubicada a la Unitat Bàsica de Salut del Molinar. 

La gestió la du a terme la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca i està integrada per tres dispositius: la Central, les unitats volants d’atenció al coronavirus i les covid-exprés. Segons expliquen, en aquests moments aquesta central té 506 casos en seguiment i ha donat 7 altes des que va començar a centralitzar els casos.

En aquests moments hi fan feina 33 professionals, de 8 a 20 h de dilluns a diumenge. Les seves funcions principals són la centralització de les peticions de pacients als quals cal fer la prova de detecció; la realització de les proves diagnòstiques, que es poden fer mitjançant una UVAC o una covid-exprés; la recepció i comunicació dels resultats a les persones afectades; el seguiment dels pacients positius per covid-19 i el control preventiu i d’actuació a residències i institucions amb persones dependents.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF