Salut creu que el coronavirus no remetrà fins d'aquí a dos o tres mesos

Els malalts de les Balears són un 0,8% del total de l'Estat

El portaveu del Comitè d'Alerta del Coronavirus, Francesc Albertí, assegura que d'aquí a 8 o 12 setmanes, és a dir, dos o tres mesos, la malaltia dels coronavirus podria començar a remetre. Aquesta estimació es basa, segons ha dit, en el comportament de la malaltia a la Xina. Albertí també ha assenyalat que els malalts de Balears suposen un 0,8% del total de l'Estat. "Estam en una situació de contenció perquè no hi hagi més malalts", ha assenyalat. Alhora ha explicat que l'estratègia de contenció pretén que el contagi es pugui produir amb més espai de temps per poder atendre millor l'epidèmia.

El representant de la Conselleria de Salut ha mostrat satisfacció perquè evoluciona favorablement l'únic malalt que hi ha a l'UCI –un home d'edat avançada amb pluripatologia que havia vingut a Menorca amb l'Imserso. També ha destacat que dels 15 malalts que hi ha actualment a l'Arxipèlag, 7 estan ingressats i 8 són atesos a domicilis per les    Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus (UVAC). També ha comentat que dels set ingressats un o dos no són a ca seva perquè no tenien les condicions per ser-hi.

En relació amb els tres nous positius, Albertí ha comunicat que l'home que va ser a Madrid té menys de 40 anys i està ingressat per una infecció respiratòria, i que les dues dones resten a ca seva sota vigilància. Actualment estan en marxa tres UVAC a Mallorca, dues a Menorca i una a Eivissa, i es preveus que a final d'aquesta setmana la de Formentera ja estigui operativa.

Què he de fer si sospito que tinc símptomes de coronavirus?

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF