Salut espera que les Balears rebin 120.000 vacunes del covid-19 per vacunar 60.000 persones

La Conselleria ha comprat 15 ultracongeladors per conservar les dosis 

La Conselleria de Salut i Consum espera que arribin a les Illes Balears 120.000 dosis de les vacunes per prevenir el coronavirus, segons han informat en un comunicat. Aquestes dosis serviran per vacunar 60.000 persones, ja que s’han d’administrar dues vacunes. Cal recordar que el Ministeri de Sanitat va anunciar que  la gent gran de les residències, els centres sociosanitaris i els professionals que hi treballen seran els primers que rebran la vacuna el mes de gener

Per poder conservar aquestes vacunes, la Conselleria de Salut ha iniciat el procés per comprar quinze ultracongeladors que permetran mantenir les dosis que té previst comprar el Ministeri de Sanitat a una temperatura inferior als -86 graus. Segons han explicat en un comunicat, mitjançant el Servei de Salut, s'han destinat 229.022,92 euros per comprar-les.

Els quinze ultracongeladors tindran dues grandàries diferents: nou seran grans i tindran una capacitat de 828 litres i els altres sis seran petits i tindran una capacitat de 578 litres. Per illes, Mallorca disposarà de 10 aparells (un a cada hospital i sis de distribuïts entre els centres de salut Manacor, Inca, Son Pisà i Molinar), a Menorca n'hi haurà dos, a Eivissa dos més i a Formentera un.  

Gent gran i professionals de residències, els primers a vacunar-se al gener

Les dosis arribaran en vials i cada capsa de vacunes té una capacitat per a 4.875 dosis. En aquest sentit, el Servei de Salut ja disposa d'un milió de xeringues emmagatzemades per a la vacunació. La vacuna té una durabilitat de tres mesos a una temperatura de -85 graus i, una vegada descongelades, poden estar fins a cinc dies en neveres convencionals, segons ha explicat la Conselleria de Salut. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF