Salut ja ha començat a definir la població vulnerable per administrar la vacuna contra el covid-19

La directora general de Salut Pública ha informat que aquesta setmana començaran a dir les zones on s'aplicaran les restriccions

La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, ha assegurat en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio que ja han començat a definir tots els tipus de població vulnerable per administrar (quan la rebin) la vacuna del covid-19.

Font ha remarcat que aquesta població de risc és molt similar a la de la grip i que hi haurà professionals que també seran candidats per a aquesta vacunació: "Està clar que el personal sanitari n'és un, però hem de definir molt bé tots els professionals que seran prioritaris", ha dit. Font també ha demanat que totes aquelles persones que s'hagin de vacunar de la grip ho facin "per evitar que s'ajuntin els dos virus".

Respecte de les mesures de restricció que es tenen previstes, la directora general ha dit que ja hi ha damunt la taula totes les zones que han tingut més incidència del coronavirus els darrers catorze dies i també "les que n'han mantingut una incidència elevada i que no s'ha pogut davallar". En aquest sentit, Font ha informat que aquesta setmana començaran a sortir les zones on s'aplicaran  les restriccions.

La directora general ha explicat que a les Illes no s'han efectuat tests massius "perquè no s'ha pogut fer", però que s'ha fet la prova a qualsevol persona que presenta algun dels símptomes relacionats amb el virus. Quant als brots, ha dit que no n'hi ha hagut de grans dins l'àmbit laboral, sinó que la majoria han estat socials o mixtos. 

Salut podrà començar a aplicar dimarts les noves restriccions a les zones més afectades pel covid-19

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF