Salut assegura que no ha contractat cap metge especialista sense titulació

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha admès que sí que hi ha sanitaris extracomunitaris treballant a l'espera que se'ls homologui l'especialitat

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat aquest dimarts que el seu departament no ha contractat com a especialistes metges que no tenen el títol necessari per exercir l'especialitat, tal com permet el real decret del govern espanyol, al qual s'han oposat els sindicats i diverses organitzacions professionals.

Segons ha informat l'agència Efe, Gómez ha subratllat que el govern espanyol, amb el decret, "ha volgut donar seguretat jurídica a una situació que ja s'estava produint". Així ho ha argumentat la consellera en el ple del Parlament, on ha respost dues preguntes d'El Pi i el PP sobre la vaga de metges que es va iniciar la setmana passada.

La consellera ha insistit que el decret preveu, de manera "excepcional i transitòria, per tal de fer front a la pandèmia", la contractació de llicenciats que han aprovat el MIR però no han obtingut prou nota per poder accedir a una especialitat. El text també preveu que es puguin incorporar al sistema de Salut especialistes de països extracomunitaris pendents d'homologació.

La diputada del PP, Tània Marí, ha assegurat que el decret "no beneficia ni els metges ni els pacients" i ha assegurat que a les Illes hi ha 200 metges passant consulta sense la titulació homologada. En aquest sentit, Gómez ha assenyalat que a les Balears no s'ha fet cap contracte a especialistes sense títol, però sí que s'han incorporat al sistema professionals de països extracomunitaris que han sol·licitat l'homologació dels seus títols però encara no l'han obtinguda.

Per la seva banda, la diputada d'El Pi, Maria Antònia Sureda, ha assenyalat que fan falta professionals de medicina al mateix temps que molts professionals sanitaris espanyols van a treballar fora del país, cosa que "denota un problema que els governs espanyol i autonòmic han d'afrontar".

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF