L'STEI celebra que el Consell Escolar estatal digui adeu a la LOMQE

Algunes esmenes acceptades fan referència a l'eliminació d'una observació que atorgava al govern espanyol el fet de decidir sobre el castellà en les comunitats autònomes

La Confederació dels Sindicats de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyança -STE-, de la qual forma part l'STEI Intersindical, va expressar aquest dilluns la seva satisfacció per la decisió del Consell Escolar de l'Estat de derogar la LOMQE, un compromís adquirit per la majoria parlamentària i al qual dona suport la major part de la comunitat educativa.

Tot i que el temps no ha estat "suficient" per garantir un debat tranquil i "una major participació", el sindicat va destacar que el ple del Consell Escolar de l'Estat proposàs modificacions a l'avantprojecte de la llei orgànica del Ministeri d'Educació que derogarà la LOMQE, segons ha informat l'agència Efe.

La Confederació dels STE, en les seves 57 esmenes, ha remarcat la necessitat d'aprofundir en la democratització dels centres, l'objectiu d'assolir la laïcitat del sistema educatiu i, de manera urgent, garantir la coeducació, amb l'aportació dels recursos materials i humans que es requereixen.

Algunes esmenes dels STE que s'han acceptat fan referència a l'eliminació d'una observació de la Comissió Permanent del Consell Escolar de l'Estat, que atorgava al govern estatal el fet de decidir sobre el castellà en les comunitats autònomes. Una altra esmena aprovada recull que "en cap cas els resultats de les avaluacions externes dels centres podran ser utilitzades per a l'establiment de classificacions entre aquests".

No obstant això, una de les esmenes que no ha estat aprovada, concretament la 438, feia referència a la petició que aquesta llei estigués acompanyada per una altra llei de finançament.

L'STEI Intersindical considera que la LOMQE ha suposat un retrocés sense precedents en el sistema educatiu, amb més motiu perquè ha anat acompanyada d'una dràstica reducció pressupostaria i d'un programa de retallades que pareixien tenir com a objectiu devaluar el sistema, per la qual cosa donen la benvinguda a "qualsevol passa que es doni per la seva derogació".

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF