L'STEI alerta que el nou conveni entre Educació i el Bisbat pot introduir "una usurpació flagrant de les feines sindicals"

La Conselleria manté que el que es planteja és una coordinació pedagògica entre el professorat de Religió

L’STEI Intersindical alerta que el nou conveni que firmaran la Conselleria d'Educació i el Bisbat "contravé la normativa autonòmica en el sentit que una persona externa a la Conselleria supervisarà treballadors públics docents, en aquest cas, el professorat de Religió Catòlica". Això és, segons l'STEI, "una usurpació flagrant de les feines sindicals". Per la seva banda, la Conselleria d'Educació assegura que la inspecció és competència de la Conselleria i que el que hi ha sobre la taula és que "es faci algun tipus de coordinació pedagògica del professorat de Religió".

El sindicat remarca que si es fes efectiu aquest conveni en els terminis que ells denuncien seria "una entitat privada externa –el Bisbat– la que representaria uns treballadors davant els superiors jeràrquics per tractar qüestions relacionades amb les condicions de feina", unes funcions que, segons l'STEI, corresponen a les organitzacions sindicals.

L’STEI Intersindical aprofita per reclamar que l’ensenyament confessional de qualsevol religió quedi fora de l’horari lectiu.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF