SOS Refugiats Eivissa envia 17 palets d'ajuda humanitària a Grècia

El material enviat als refugiats inclou menjar, medicines, articles per a bebès i objectes per a necessitats puntuals

SOS Refugiats Eivissa ha fet un nou enviament de material d'ajuda humanitària per als refugiats que es troben a Grècia compost per 17 palets amb menjar, medicines, articles per a bebès i objectes per a necessitats puntuals com ara motxilles, sacs de dormir i sabates.

Aquesta plataforma, impulsada per l'Associació Eivissa Consciència, ha destacat que es tracta de la remesa de material "més gran" que s'ha enviat fins ara i que és el resultat de la campanya de recollida duta a terme durant el mes de maig, que ha comptat amb una àmplia participació de la societat eivissenca.

Els 17 palets contenen principalment, "moltíssim menjar"; 16 caixes grans medicines, que ocupen gairebé tres palets, i una altra "enorme quantitat" d'articles per a bebès, sobretot bolquers i llet de fórmula.

Des de la plataforma han explicat que el menjar és, ara mateix, allò més urgent, sobretot per proveir el centre Victoria, dirigit per SOS Refugiats, que dona de menjar cada dia a gairebé 1.000 persones, a més de cuidar i educar els nins i ensenyar idiomes als adults, entre altres serveis de suport per a centenars de famílies.

Les medicines seran utilitzades pels metges voluntaris de DocMobile "per intentar guarir i alleujar el dolor d'altres persones repartides per diversos camps de refugiats", explica SOS Refugiats Eivissa.

El material ha estat enviat cap a València i des d'allà partirà, juntament amb més material recol·lectat en altres punts d'Espanya, cap a Atenes, on serà rebut per SOS Refugiats en Xarxa i DocMobile.

El preu de l'enviament és de 1.020 euros, que s'ha pagat amb donacions particulars i amb doblers recaptats a les classes solidàries de SOS Ioga Eivissa.

La plataforma assegura que "l'èxit d'aquesta campanya" es deu a l'esforç dels donants i, sobretot, de desenes de voluntaris que han oferit "el seu temps, els seus diners, els seus vehicles, els seus comerços i, fins i tot, les seves cases" per a la tasca d'emmagatzemament del material, ja que SOS Refugiats Eivissa no té un local propi.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF