SOIB Dona ha permès que 250 víctimes de violència masclista tinguin feina

L'adhesió de les Illes al pacte d'estat contra la violència de gènere ha permès allargar els terminis per presentar noves sol·licituds i ampliar la partida pressupostària 

El programa SOIB Dona, que garanteix un lloc de feina durant un any a les dones víctimes de violència masclista, ha permès la contractació de 250 beneficiàries, segons ha informat el Govern. L'adhesió de les Illes al pacte d'estat contra la violència de gènere, el maig del 2019, ha permès allargar els terminis per presentar noves sol·licituds fins al 31 d'octubre i ampliar la partida pressupostària 4,2 milions d’euros, que l'IBDona  va transferir al SOIB per ampliar aquest programa.

La convocatòria es va obrir el març del 2018 amb 2 milions d’euros i es va ampliar amb 3 milions més el gener del 2019.

Aquestes places suposen la cobertura del 60% dels 370 llocs de feina oferts, per part de les 76 entitats que participen en el programa a totes les Illes. Per illes, la distribució de les dones contractades és la següent: 71% a Mallorca, 19% a Menorca i 10% a Eivissa. En el cas de Mallorca, més de la meitat són a la Part Forana, mentre que la resta de contractes s’han produït a Palma.

Les entitats participants són ajuntaments i ens locals vinculats, entitats sense ànim de lucre, el sector públic instrumental de la CAIB i associacions empresarials i sindicals.

Xarxa de tutores

Per gestionar aquesta convocatòria d’ajuts a la contractació, el SOIB disposa d'una xarxa de tutores de dones víctimes de violència masclista, ubicades a les oficines de tot el territori balear, de manera que hi ha cobertura a totes les illes.

Durant aquests mesos d’estiu, el SOIB preveu continuar impulsant les contractacions de dones víctimes de violència, i així promoure la independència econòmica del major nombre de dones i poder oferir, d’aquesta manera, un horitzó de major estabilitat.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF