SOIB Dona ha ajudat 139 víctimes de la violència masclista a assolir la independència econòmica

El programa, "pioner a l'Estat", garanteix un contracte d'un any 

Un total de 139 dones víctimes de violència masclista s’han beneficiat del programa de foment de l’ocupació SOIB Dona, "pioner a l’Estat", segons ha dit la presidenta del Govern, Francina Armengol. S'estima que la xifra total de contractacions arribarà a 253 els propers mesos.

SOIB Dona promou un treball en xarxa que involucra diferents administracions i entitats –75 fins ara–, un 23% de les quals és del tercer sector i la resta, del sector instrumental de la CAIB i dels ens locals. La presidenta ha convocat els participants al Consolat per donar a conèixer els resultats del primer any d'implementació. "Es garanteix un nou dret a les dones víctimes de violència masclista amb un contracte d’un any de feina per poder ajudar-les a independitzar-se econòmicament i a normalitzar la seva vida quotidiana", ha explicat. En la mateixa direcció s'ha expressat el conseller de Treball, Iago Negueruela: "Hem aconseguit poder oferir una feina a les dones víctimes de violència masclista que, gràcies al suport especialitzat de les tutores del SOIB, els permetrà millorar la seva ocupabilitat i la posterior inserció en el mercat de treball".

SOIB Dona és un programa de foment d'ocupació que pretén proporcionar més autonomia a les víctimes de violència masclista a través de la seva independència econòmica. Es tracta de combinar de manera integral un servei d'orientació específic amb la possibilitat d'accedir a un lloc de treball ajustat al perfil de cada persona per aconseguir la plena integració social i laboral de la dona.

Les 139 dones que ja estan contractades han treballat d'auxiliars administratives (45%), un 17%, en llocs qualificats de l'àmbit social i tècnic i ajudants dels mateixos i un 38%, de netejadores d'interiors o exteriors, com a peons d'oficis diversos, bidells, personal de brigada i ajudants de serveis.

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada per la consellera de Presidència, Pilar Costa, i el conseller de Treball, Comerç i  Indústria, Iago Negueruela, ha mantingut una reunió informativa amb les ONG que participen en el programa de polítiques actives d'ocupació SOIB Dona, dirigit a les dones que han patit violència masclista.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF