VIOLÈNCIA DE GÈNERE

SOIB Dona facilitarà la feina a les víctimes de la violència masclista

La iniciativa del Govern balear és pionera a tot l’Estat

Les dones víctimes de la violència masclista podran beneficiar-se d’un programa per trobar feina durant 12 mesos per tal de tenir independència econòmica i pal·liar la seva situació personal.

El programa es diu SOIB Dona i neix amb un pressupost de dos milions d’euros per als anys 2018 i 2019. És una iniciativa pionera a tot l’Estat i es preveu que arribi a prop de 90 beneficiàries. “El sou mitjà que rebran és de 1.800 euros, tot i que pot variar en funció del conveni sectorial o de la feina que es desenvolupi”, explicà ahir el conseller de Treball, Iago Negueruela, després que s’aprovàs la iniciativa en el Consell de Govern.

El SOIB Dona atorgarà una subvenció, que inclourà fins i tot la cotització empresarial a la seguretat soicial, a entitats i corporacions locals, al sector públic instrumental del Govern o a organitzacions sense ànim de lucre per tal que puguin contractar dones víctimes de violència masclista.

“Amb aquest programa tancam el circuit de cobertura integral amb ocupació per a dones víctimes de violència masclista”, afegí Negueruela.

Les usuàries s’hauran d’inscriure prèviament al Servei d’Ocupació de les Illes Balears com a demandants o en la secció de millora d’ocupació. Durant tot el procés, les beneficiàries rebran suport, orientació i tutorització específics per part de la Xarxa de Tutores de les oficines del SOIB.

Una vegada hagi finalitzat el contracte, dotze mesos després, aquestes dones podran accedir a altres serveis, com ara actuacions per fomentar la seva contractació per part d’empreses privades o per accedir a ajuts per a l’autoocupació. La Conselleria ha previst arribar a unes 90 beneficiàries, una xifra que s’ha calculat d’acord amb els casos de violència de gènere detectats al llarg de l’any 2017. Tot i això, també es preveu l’opció d’ampliar el pressupost en cas que hi hagi més sol·licituts.

El conseller de Treball anuncià que d’aquí a uns dies el SOIB ja publicaria la convocatòria de subvencions, que es preveu que es resolgui entre els mesos d’abril i maig. En acabar, els tècnics del SOIB faran una avaluació dels resultats.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF