Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Rubalcaba: "Cap ministre de Rajoy tem que els seus fills es quedin sense beca"

Critica que el nou sistema de beques no busca millorar el nivell de les universitats, sinó que pretenen que "el destí de qui neix en una família amb pocs recursos estigui escrit de per vida"

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha afirmat aquest dissabte, després de l'aprovació dels requisits per accedir als ajuts d'estudis, que "cap ministre de Rajoy tem que els seus fills surtin de la universitat per quedar-se sense beca".

En un comentari al seu perfil de Facebook, Rubalcaba assegura que "cal sortir de l'embolic d'arguments mentiders" ordits pel govern espanyol per justificar "aquest absurd 6,5 que s'ha fixat com a llindar per accedir a beca", perquè qui diu que sobren universitaris "mai estava pensant en els seus fills".

"No busquen millorar el nivell de les nostres universitats, pretenen que tot segueixi al seu lloc: que el destí de qui neix en una família amb pocs recursos estigui escrit de per vida", afegeix el secretari general del PSOE.

Pel líder de l'oposició, el govern de l'Estat no està preocupat per l'excel·lència, sinó que aplica "la ideologia de l'exclusió".
Argumenta que el PP "mira de fer fora els que no poden pagar, perquè els que tinguin mitjans podran oblidar-se" de la nota.

A més, opina que la nova regulació està "feta contra tot i contra tothom: rectors, estudiants, partits polítics", i fins i tot contra comunitats autònomes governades pel PP .

Rubalcaba afirma que el curs que ve, encara que els socialistes intentaran impedir-ho "per tots els mitjans legals", milers d'estudiants universitaris "seran expulsats de les seves facultats i escoles".

El seu futur, afegeix el líder socialista, "es veurà truncat, aniquilat" pel govern de Rajoy al treure les beques, una decisió encapçalada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, "al qual els ciutadans gairebé no li donen un 1 de nota ", en referència a l'últim baròmetre del CIS.

El govern espanyol ha decidit que la nota mínima de selectivitat –exclosa la fase específica– per quedar exempt el curs vinent del pagament de matrícula a primer de les carreres universitàries sigui un 5,5, i mantenir el 6,5 previst des de fa un any per les beques dineràries.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF