La Rua i la Rueta de Palma es faran en dos caps de setmana diferents

Jarabo: "Les hem volgut separar per tal d'allargar la festa i oferir, alhora, més oportunitats per gaudir de tot"

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha presentat aquest dijous les activitats que es faran a Palma amb motiu de les festes de Carnaval, que arrancaran aquest diumenge amb la Rueta. L'esdeveniment es farà enguany una setmana abans per no coincidir amb la Rua o celebracions com el Carnaval de l'Arenal o d'altres municipis de l'illa. 

Jarabo ha destacat que "el que volem és donar continuïtat a les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià com es feia històricament. Partint d'aquesta idea, hem volgut separar la Rueta de la Rua per tal d'allargar la festa i oferir, alhora, més oportunitats per gaudir de tot".

Cort ha informat que de les 11 h a les 14 h hi haurà set punts d'activitats ubicats a la Rambla, el carrer de la Riera, la plaça de Weyler, el carrer de la Unió, la plaça de Joan Carles I, el passeig del Born i l'avinguda de Jaume III. El pressupost total de la Rueta és de 27.557 euros.

La Rua

Pel que fa a la Rua, se celebrarà el pròxim diumenge 23 de febrer a les 17 h. Enguany consolida el recorregut dels darrers anys: arrancarà a la Rambla amb el carrer dels Oms i finalitzarà a l'avinguda de Jaume III amb el passeig de Mallorca. L'itinerari anira per la Rambla, el carrer de la Riera, el carrer de la Unió, la plaça de Joan Carles I i l'avinguda de Jaume III. 

A partir d'aquest dijous i fins al pròxim dijous 20 aquells ciutadans que vulguin participar-hi, ja sigui en comparses o amb carrosses, s'hi poden inscriure a les oficines de Participació Ciutadana.

El jurat estarà ubicat a la plaça del Mercat i lliurarà els premis el mateix dia, una vegada finalitzada la desfilada. S'atorgaran quatre premis a les carrosses i quatre premis a les comparses. Es valoraran criteris com la qualitat artística de la decoració, l'ambientació, l'animació, la incorporació de música en viu, l'originalitat, la creativitat, l'humor, la crítica, la ironia, la sàtira, la participació i la interacció amb el públic. 

Pel que fa als premis hi haurà doblers, inscripcions gratuïtes a alguns dels tallers dels casals de barri, abonaments per a aparcaments municipals i per a l'EMT, entrades gratuïtes per als teatres municipals i entrades a les instal·lacions esportives de l'IME. 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF